Какао порошок темний Cargill 20-22% GT78, алкалізований, 100 г
55 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 600 грн
- Немає в наявності
- Код: 113-01916
- +380 (68) 129-67-92
Какао порошок темний Cargill 20-22% GT78, алкалізований.
- Вага — 100 г
Що таке алкалізований какао-порошок?
Що ж таке алкалізований какао-порошок?
Цей продукт з'явився 1828 року, завдяки голландському хіміку Кондрад ван Хаутену, який винайшов метод оброблення макухи какао лугами за температури приблизно 250 градусів. Унаслідок цього неабияк покращився смак і аромат какао порошку, і він став набагато легше розчинятися в рідинах. Цей метод дістав назву алкалізація (від арабського "алкалі" — лугу)
Алкалізований какао добувають із тієї ж сировини, що і звичайний какао-бобовий.
Технологія виробництва містить кілька процесів. Як-от ферментація, сушіння, сортування, полірування й розмелювання. Далі з розмелених какао бобів віджимається олія. А макухи, що залишилися, йдуть на виробництво порошку.
Це і є той звичайний порошок какао. Його колір, запах і смак залежить від сорту та якості какао бобів.
Для отримання алкалізованого какао порошку максимних обробляється або алкалізується. Лужки, якими обробляється макухи, нейтралізують кислотність. Ось тому звичайного какао досить кислотного, а алкалізованого немає.
Є різні ступені алкалізації: слабо алкалізований продукт, середньо та сильно. І чим вища алкалізація, тим насиченішим буде колір.
У чому ж переваги алкалізації?
- У процесі алкалізації знижується кислотність какао, тому його смак стає насиченішим і м'якшим, забирається зайва гіркота та кислуватий присмак, повноцінно розкривається аромат.
- Алкалізований какао має темніший, яскравіший, іноді навіть червонуватий колір.
- Краще змішується й фарбує інгредієнти.
- Порошок жирніший проти звичайного какао, а також розсипчастий.
- И в , на відміну від неалкалізованого какао, його не потрібно варити, досить просто залити гарячою рідиною.
- Термін зберігання алкалізованого какао вдвічі перевищує термін зберігання звичайного какао.
- Алкалізований какао-порошок дає насиченіший колір, що дає змогу зменшити його кількість у продуктах від 20 до 50%, а випічка з ним смачніша
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Нідерланди |
- Ціна: 55 ₴